SİSTRE CİLA İLE İLGİLİ SORU VE CEVAPLAR

SİSTRE CİLA İLE İLGİLİ ENÇOK MERAK EDİLEN SORU VE CEVAPLAR

NAVİGASYON

Kampanyalardan Haberdar Ol?

Kampanyalarımızdan Haberdar Olmak İçin Mail Adresini yada GSM Numaranı Bırakman Yeterli. Kampanya İletişim Onayı İçin Seninle İrtibata Geçeceğiz.

SİSTRE CİLA İLE İLGİLİ SORU VE CEVAPLAR

SORU1:Sistre cila işlemi nedir? netür  parkelere uygulanır?

CEVAP1:Sistre cila işlemi ahsap olan tum yer döşemelerinin(klasik parke, rabıta parke >mese ,kayın ,sapelli ,merbau,iroko gibi> ,lamine parka, çam rabıta,restorant ne havuz kenarlarında kullanılan tik agacı)  eskimiş, yıpranmıs kararmış, araları açılmış cilası çizilmiş ,cilası parlaklıgını kaybetmiş her tür ahsap zemin dösemelerinin zımparalanıp yenilenmesi işlemine sistre cila işlemi denir.

SORU2: Sistre cila işlemi nasıl yapılır?

CEVAP2:Sistre cila işlemi sistre makinası dediğimiz 80 kg agırlıgında bir makina kullanılarak yapılır.sistre işlemine baslamak için ilk olarak sistre makinasıa  40 numara (en kalın zımpara) takılır ve bu zımpara ile cilası yıpranmış parkenizin uzeri komple eski ciladan arındırılır(sistre fotografları bolumumuzden  detaylı olarak inceleyebilirsiniz) bu işlem bittikten sonra sistre makinasına parkenin durumuna ve cinsine göre 60 veye 80 numara zımpara takılır bu zımpara ile de ahsap yüzey komple zımparalandıktan sonra parkenin yuzeyine hiç atlanmadan boşluk kalmayacak sekilde kendi tozundan elde edilen macun uygulanır. Macun kuruduktan sonra(macunun kuruma suresi mevsim kosullarına göre 20 dakika ile 60 dakika arasında degişiklik gösterebilir) tekrar makinaya  en ince zımpara olan 100 veya 120 numara zımpra takılır ve yine ahsap yuzey komle zımparalanır (zımparalama işleminin kesin bir sayısı yoktur yani 2 kez zımparalama veya 3 kez zımparalama diye birsey soylemek yanlış olur zımparalama işlemi parkenin durumuna göre bazen iki kez zımparada puruzsüz sonuç elde edilebilirken bazende 5 kez zımparalandıktan sonra ahsap, cilaya hazır duruma gelebiliyor) ve pürüzsüz bir yüzey elde edilir.Böylece zımparalama işlemi bitmiş olur ve musterinin istediğine göre vernik ve cila uygulanır.

SORU 3: Sistrecila işi tozlu bir işlemmidir?

CEVAP3: Her nekadar günümüzün ilerlemiş teknolojısi ile sistre cila işlemini
gerceklestiriyor olsak bile ,yinede sistre cila işlemi tozlu bir işlemdir

SORU 4: Tozsuz sistre diye bir uygulama varmıdır?

CEVAP 4: Tozsuz sistre diye bir kavram yoktur lakin bazı meslektaslarımızın musterileri yanıltmak ve yuksek paralar talep etmek için uydurdukları bir kavramdır.

SORU5: Sistre makinası torbalımıdır ve tozu icerisine alırmı?.

CEVAP5: Evet sistre makinası torbalıdır ve tozunu içine hapseder,fakat sistre asamasında tozu olusturan sistre makinası degil ,sistre makinasının ulasamadıgı radyöter altları ve sistre makinasının kör noktası dediğimiz bölgelerin zımparalanmasında kullandıgımız zımpara makinasıdır.

 SORU 6: Sistre cila işlemi boyadan öncemi yoksa sonramı yapılmalı? 

 CEVAP 6: Sistre cila işlemi tozlu bir işlem oldugu için biz firma olarak  sistre cila işlemiminin boyadan önce olmasını tavsiye ediyoruz.

 SORU 7 : Sistre cila işlemi parkenin ömrünü kısaltırmı?   

 CEVAP 7:Hayır sistre cila işlemi parkenin ömrünü kısaltmaz ,bilakis kaliteli cilalar kullanılırsa ömrünü dahada uzaltır.

 SORU 8 :Eşyalı dairede sistre cİla işlemi yapılırmı?

 CEVAP 8: Eşyalı dairelerde sistre cila işleminin yapılabilmesi için sistre cila yapılacak alan komple bosaltılması gerekir.